Tegelzetter Weesp

Tegelzetter Weesp nodig? Ben je woonachtig in Weesp of in de omgeving van Weesp en ben je op zoek naar een ervaren tegelzetter dicht bij jou in de buurt dan ben je bij TZS Bouwgroep aan het juiste adres. De tegelzetters van de TZS Bouwgroep zijn ervaren specialisten en geven advies op maat. Zij hebben ervaring in het betegelen van badkamers, toilet en keuken.

Zelf je badkamer betegelen

Het betegelen van je badkamer is een precies werkje. Ga jij de uitdaging aan om zelf je tegelwerk te doen lees dan verder voor de beste tips om zelf mooi en strak tegelwerk op te leveren.

Tips van Tegelzetter Weesp

Tip 1: Bepaal waar je wilt beginnen met tegelen. Waar je begint met tegelen is afhankelijk of je de gehele wand wilt betegelen of tot een bepaalde hoogte. Uitgaande van de gehele wand begin dan bij de vloer met het zetten van een hele rij tegels.

Tip 2: Aanbrengen van de tegellijm. Is dit de eerste keer dat je gaat tegelen dan zal het nog niet zo snel gaan. Zorg dan ook dat je de lijm niet op een te grote muuroppervlakte aanbrengt.

Tegelzetter Weesp

Tip 3: Aanbrengen van de tegels. De tegels schuif je nu in de lijm, druk ze gelijkmatig aan. Door het gebruik van tegelkruisjes houd je overal dezelfde ruimte tussen de tegels.

Tip 4: Voegen van de tegels. Voordat je gaat voegen moet je zorgen dat er geen lijmresten in de voegen zelf zitten. Verwijder eventuele lijmresten. Voorkom klonten in je voegmateriaal, je kan hiervoor een roerspiraal speciaal voor op je boormachine gebruiken. Strijk het voegmateriaal in diagonale streken met een rubberen trekken over het tegelwerk.

Tip 5: Schoonmaken van het tegelwerk. Je kunt zien wanneer de voegen van je tegelwerk goed droog zijn, de mortel wordt dan namelijk mat van kleur. Maak de tegels eerst schoon met een vochtige spons daarna poets je het geheel op met een droge doek.

Conclusie

Het is dus niet onmogelijk om zelf een mooie tegelwand op te leveren. Houdt er wel rekening mee dat het een precies en tijdrovende klus is waar ook het nodige meetwerk bij komt kijken. Zorg dus dat je tijd hebt om te tegelen en om het tegelwerk goed te laten drogen. Ben je na het lezen van de tips toch van mening om het werk niet zelf te doen vraag dan een offerte op bij de TZS Bouwgroep.